PINSETUR TYSKLAND OG DANMARK
SAS hadde varslet pilotstreik, så vi var litt usikre på om flyene kom til å gå som normalt. Heldigvis ble ikke flyturen vår fra Bergen via København påvirket av dette. Vel fremme i Berlin oppdaget vi i stedet at det var streik i Deutsche Bahn. For å komme oss videre til Leipzig måtte vi ta buss eller Regionalbahn.
Dette passet oss veldig dårlig da Åse hadde blitt overkjørt av renholdspersonalet på Kastrup, og hadde i praksis bare en sko som kunne brukes. Jeg hadde som vanlig med MacGyver-tape i tankvesken, men skaden viste seg å være for stor til at hun kunne ta like lange skritt med begge bein.
En hyggelig iransk drosjesjåfør ville kjøre oss billig til Leipzig. Problemet var at han ikke visste hvor Leipzig var. Noe vi forsåvidt forstod, da prisen ikke stod i stil med de 200 km vi skulle kjøre. Mens vi forklarte veien, tryglet han å ba om mer penger. Vi fortalte han at vi hadde krysset Iran med motorsykkel i fjor. Han ble veldig glad og stolt når vi fortalte om det flotte landet han kom fra. Faktisk så glad at han glemte å reforhandle avtalen vår.
Da vi kom tilbake fra fjorårets jorden-rundt reise, parkerte vi syklene på BMW i Leipzig for service og vinterlagring. På 650en til Åse måtte dessuten baklyset, som ble knust ved et uhell i Usbekistan, og styrelageret skiftes.
Kjøring på til dels dårlig veistandard, og med en ekstra 20 liters tank, førte til stor slitasje på styrelageret. 1200en min var i akkurat i like god stand som før vi reiste, og det var derfor nok med en vanlig 70.000 service.
Rostock er med sine 204.000 innbyggere den største byen i
Mecklenburg-Vorpommeren.
Den lett gjenkjennelige hansa-arkitekturen, som preger bybildet i gamlebyen,
finner vi også i byer som blant annet Riga, Gdansk, Hamburg og Bremen.
Selv om Bergen, som er vennskapsby med Rostock, ikke var en hansaby i ordet rette forstand, hadde vestlandets hovedstad et utpreget samarbeid med hanseatene. Derfor finner vi også hansa-arkitekturen på bryggen i Bergen.
Rostock er Tysklands største cruisehavn og har over 180 anløp i løpet av en sesong.
Første etappe kjørte vi ca 40 mil opp til Rostock. Her skulle vi være turister noen timer før vi tok fergen til Gedser i Danmark. Overfarten fra Rostock tar ca 2 timer og koster 50 euro pr sykkel med sjåfør. Et godt alternativ spesielt for de som skal til Sjælland. For vår del handlet det mest om et alternativ til motorveien til Flensburg. Fra Gedser kjørte vi småveier over Syd-Sjælland til Slagelse, før vi 240 kr fattigere kunne kjøre videre over
Storebælt broen. Vi har flere ganger stått på dekk på Kiel-fergen når vi har gått gjennom Storebælt. I dag fikk vi sett ned på fergen i det den passerte under oss. Vel over på Fyn kjørte vi gjennom Danmarks tredje største by Odense. Byen er kjent som HC Andersens fødested såvel som marsipan av høy kvallitet. Vi fulgte motorveien forbi Fredricia før vi svingte nordover ved Kolding. Vi passerte Vejle og like etter Århus svingte vi østover igjen retning Ebeltoft. Like før Ebeltoft svingte vi av retning Kolind.
MC Touring Camp ligger ved Kolind i Djursland. Campingplassen blir eid og drevet av MC touring Club Danmark. Plassen, som kun er åpen for motorsyklister, har en flott beliggenhet med mange flotte motorsykkelveier.
Til Grenå og Ebeltoft er det kun 25 km og til Randers og Århus er det ca 45 km. For mer info gå til www.mctc.dk